fredag, april 13, 2007

Chicas of the carribean

Hola amigos!

Oj oj sa tiden bara rinner ivag. Vi har kanske varit lite lazyga med internetanvandandet pa sistone.

Vi akte ifran Brisbane den 3 april. Det var konstigt och ledsamt att lamna landet vi spenderat nastan 3 manader i. Flog till Sydney och maste vanta dar i 22 timmar pa grund av flygtrassel. Efter en hel evighet och en natt pa flygfaltet boardade vi flyget till L.A och underholl oss med 4 filmer, tvserier och mat de 12 timmar den flygresan tog. Val framme i L.A hann vi omtumlade dricka en kaffe och ata en muffe fore det igen var dags att flyga. 4 timmar tog det till Miami och val framme dar maste vi springa genom tva terminaler for att hinna till nasta flyg. Resan till Santo Domingo tog ynka en timme. Pust. Det lustiga var att vi startade fran Sydney pa morgonen den 4 april och var framme pa dominkanska samma kvall den 4 april och da hade vi flugit nastan tva dar i ett strack tidsmassigt. Sa galet med tidsskillnader.

Det roliga var att Malena och Niklas (Malins storasyster) var och motte oss pa flyfaltet. De hade planerat att de sku sta i ankomstterminalen med en matta framfor sig och en dominikanare som sku saga 'Bienvenidos a Republica Dominicana' och de i sin tur saga 'You are the first team to arrive' . hahahhhaaa :)

Lite underligt var det att se nagon hemifran och fa tala finlandssvenska med nagon annan. Vi ska lagga upp bilder imorgon och beratta om vara 4 dagar i Luperon en liten by pa norra sidan av on.

Den har on ar ganska sa stor. Det tog nastan 5 timmar att kora fran huvudstaden Santo Domingo i soder till Luperon i norr.


Nar Malena och Niklas akte hem i sondags forflyttade vi oss en timme med bil oster om Puerto Plata till ett ljuvligt litet stalle som heter Cabarete. Main gatan kantas av sma butiker, kafeer och hotell. Har finns inga stora resorthotell och ganska lite turister. Det ar i och for sig inte hogsasong nu men anda. Stranden kantas av sma kafeer som spelar salsa och reggaetonmusik. :) Sa mysigt och stamningsfullt. Cabarete ar vindsurfarnas och kitesurfarnas mecka. Pa eftermiddagen ser man upp till 50+ farggranna kitesurfaren ute pa havet och lika manga vinsurfaren. Vi bor i en apartementos pa Park SansSouci helt vid huvudgatan.
Det finns en surfstrand 4 km harifran och tva dagar har vi akt moppe dit. Helt okej vagor men bergigt korallbotten. Sa nu vaxer det korall fran rumpan pa oss Och sa har vi testat pa vindsurfing. Det var jattejatteroligt men matte ha sett smalustigt ut nar vi brakade med seglet som bara inte ville samarbeta och som sedan resulterade i nagra kallsupar.

huvudgatan i cabarete.
Johanna har fixat en dominikansk tatuering at sig, brande sig pa moppeavgasroret, en tva gradig brannskada. Sa det ar timeout med precis allt for henne just nu tills det ar sakert att saret inte blir infekterat.

Pa lordag ordnas det surftavlingar har och pa sondag morgon flyger vi via Miami till Kingston Jamaica. :)
Hoppas ni alla har det bra!

KramKram och Puss



P.s Johannas abomail fungerar inte sa maila pa jotaxell@hotmail.com






























3 kommentarer:

Anonym sa...

mojn!
va kiva att höra att ni ännu e vid liv, börja redan fundera...:)
tänk, snart kommer ni hem! vi saknar alla er! o ja sku ha en så massa skvaller!! hmm..kanske ja mailar..:)
Idag ska Crisso o Stevve kocka på Källaren, sitz, ska bli jännä o se om d blir gott eller nä:)
ids int skada er ännu mera, stakin dej johanna me brännskada!
vi hörs, o snart syns vi:)

p&k, Icca

Anonym sa...

Heeej igen!

Va kul med nytt inägg! Cabarete verkar ju som ett ställe gjort för er :) Kör ni om Dominikanerna redan med er moppe?

Här hemma är allt som förr, fast vädret har blivit kyligare än var det var före vi åkte. Men nu till veckoslutet har de lovat sol och nästan 15 grader, så vi ligger inte så långt mera efter era temperaturer :)

Jag har börjat lossna skinn, det verkar som om den Dominikanska solen har stekt hela mig och nu flagar allt bort :( kanske man borde ha varit lite mer försiktig sista dagen och inte bara legat på stranden...

Idag skall vi åka till stugan för första gången i vår. Pappa har fått spurt med byggandet och nu skall vi sätta igång och gjuta. Kanske du får ta antällning som byggnadsarbetare när du kommer hem över sommaren :)

Många kramar, Malena

Anonym sa...

Inte alls så att man blir nå avundsjuk på er el nåt.. Åååå vilka härliga bilder!! Vill oxå ut å resa..här e de bra, fullt upp me planering, tränande, vår städande av balkongen, jobbet de vanliga alltså :) Blir kul när du kommer hit i sommar, jej :)
Ha de bra å vi ses ju snart
Kram