fredag, april 27, 2007

Respect&Exodus

Hej igen! Igar var vi pa utflykt. Vi och 4 italienare satt oss i en minibuss och korde upp till Montego Bay som var valdigt turistigt. Dar besokte vi ett stort vattenfall, Dunn's Falls, som vi klattrade uppfor. Sedan fortsatte farden till Ocho Rios pa ostkusten dar vi at lunch pa ett stalle som var belaget uppe i bergen ovanfor ett mindre vattenfall. Matta och belatna korde vi inat landet sa langt man kan komma over grona berg och djupa dalar till Bob Marleys hemby 9 miles. Hans hus vaktades av tva kusiner och hela stallet hade en mycket helig stamning over sig. Vi guidades runt av en annan kusin och han gjorde hela Bobs livs historia mycket levande for oss, medan vi vandrade runt i hans hus och besokte hans grav och alla stallen som han inspirerats av. Det var verkligen vart besoket.
Bob Marleys hus lag hogt uppe i bergen vi berget Zion. Det var svalt och skont.

Jamaica ar jatte gront och lummigt. Kullarna kantas av pyttesma farggranna hus.

Johanna och Malin pa Bob Marleys gard. Som ni ser spelar Malin gitarr.
Vi och Bob Marleys kusiner.Var guide.

Idag har vi...legat i poolen...
last...
..lekt med hotellets hundvalpar..

som ar sa sota..


Nu ska vi ta taxi till en marknad som inte ligger langt ifran och se pa stuff och sen vandra hem darifran, ata nagot pa vagen.
Kram
J&L

5 kommentarer:

Anonym sa...

HÄrliga bilder!! Va ni e bruuuunaa..:) Man ser ju ut som en liten blekfis brevid er sen då ni kommer hem... Ingen sol i sikte här..el jo sol men 5 grader varmt..brr..hoppas d blir varmare til nästa helg. Ida blir de å fara ti Vasa, firar vappen där å så fyller mamma 1 maj. Annars bra, prova min klänning igår så nu borde den sitta som den ska..lite små justeringar ännu bara :) Ha dé bra! Kram!

Mikaela sa...

Ser jätte skönt ut. Jag antar att ni levt enligt "Don´t worry, be happy" principen och Marlys filosofi. :)

Njut av sista tiden!

Anonym sa...

Hej!

Var det högre vattenfall än på Domini?

Fredag, pust snart veckoslut. Vi kommer att fira vappen i Åbo och kommer att krascha i din kämppä syrran, hoppas det är ok :)

Många kramar,
Malena

Anonym sa...

Hej,

Bra att höra av Er. Tänkt på hur bergsturen avlöpt! - Den där Bob är inte min bekant direkt - än mindre hans musik!

Här är sol och ganska varmt. Termometern visar över 21 i solen - men till Valborg lär det bli sämre.

Nu såg jag vem som var vem av Er - också om hårfärgen kanske inte till alla delar var bekant....

Ha bra.

t-e p-a

Anonym sa...

Hej. Vi hittade er pa resedagboken och tankte bara saga hej. Blev aldrig av att vi sa hej da nar vi akte fran negril. Horde av australienarna att nu bytt boende for att det var nagon i ert rum? laskigt. Vi ar nu i panama och har har det REGNAT anda sen vi kom hit. Vi borjar fa lite sma panik ovh vet inte riktigt vart vi ska ta vagen. Vi langtar tebax till jamaica!!!! Kramar/linnea, emelie, tessan och elin