söndag, december 24, 2006

bikinin och tomteluvor




GOD JUL!!

det var ett tag sen..och ni kan aldrig gissa var vi ar..fortfarande pa phi phi! :) har ar hur fint, skont och ljuvligt som helst :). har ar allting sa perfekt och har finns allt man kan onska sig for tillfallet. phi phi ar sa naturnara speciellt da det inte finns nagon annan trafik an cyklar, djuren springer fritt och lokalbefolkningen underbara. phi phi ar en stresslos parla som vi blivit sma fortjusta i :).

orsaken till att vi inte kunde aka ivag i torsdags var att det var sa daligt vader sa vi tankte att det ar battre att inte aka. Det blaste (i finska matt) orkanvindar och vagorna var hur hoga som helst pa grund av att det harjade en monsun nagonstans mellan kina och thailand som forde kallt vader hitat. vi hittade en Bangkok Post pa ett bord och laste dar att det varit nastan minusgrader i norra thailand och att batarna pa ostkusten som gar ut till oarna dar hade statt stilla i flera dagar pa grund av vind och hoga vagor. ni vet antagligen mera om saken, vi har levt i var lilla bubbla har och har ingen aning om vad som hander ute i varlden for tillfallet.

torsdag - lordag har vi bara chillat och njutit pa stranden. vadret har som sagt varit vaxlande och ganska mulet men jatteskont! Pa stranden har vi underhallits av var lilla kompis thaigumman som saljer donitsar. Hennes marknadsforingstrick ar att sjunga om donitsar till melodin av fotissangen Ole Ole..:) "donaat donat donat donaat, 10 baath 10 baath! "

vi kanner oss sa hemma har pa on att det ibland kanns jobbigt med alla turister som kommer hit med morgonbaten for att spendera dagen har :).

pa lordag morgon var vi hurtbullarna sjalva och vaknade klockan fyra (jepstoor) for att vandra upp till phi phi:s view point for att se pa soluppugangen. vagen upp var lite skrammande for att det var beckmorkt, lite blair witch project fiilis (vi var alltsa svinradda). men det var absolut vart det eftersom vyerna var helt oforsteligt vackra!



Idag ar det julafton..saa underligt! vi vaknade tidigt efter en godnattsomn och at ett jattestort morgonmal bestaende av pineapple och bananapancake, fruktsallad, scrumblade agg och en kanna med kaffe..mums!
sedan akte vi ut pa havet..Vi akte till lilla phi phi i en longtail bat for att simma i en turkos lagun omringad av hoga berg. Sedan foljde snorkling vid foljande vik och sa akte vi till Maya bay, ar stranden dom spela in filmen the beach pa ar 2000!! det kostar att ta i land med bat sa vi gjorde lika som Johanna gjort senast hon var har att vi hoppa i vattnet en bit utanfor och simmade i land :).
Pa "the beach" ar sanden kritvit och har konsistensen av modellera sa vi byggde en liten snogubbe julafton till ara! :) synd att vi inte hade kameran med!
Pa vagen tillbaka till stora phi phi tog vi iland vid en strand dar det sparng en massa apor. Sa gulliga sma varelser som grabbade tag och undersokte (forsokte ata) allt de fick tag pa.



Nu har vi kommit sa langt pa var resa att man redan traffat manniskor med otroliga historier att beratta och man har sett sakerman aldrig kommer att glomma. Vi onskar att ni alla vore har och ta del av det hela! Speciellt har pa phi phi beror tsunamihistorierna en pa ett sadant satt att man far sig en tankefunderare och kanner medlidande. 70% av byggnaderna pa on forstordes helt av tsunamin och over hundra lokala barn miste en eller bada av sina foraldrar.

nu skall det har toserna fortsatta sitt julfirande med en att frascha upp sig och sedan joina resten av tomtarna pa on.

men oj oj vad det skulle smaka med potatislada och laxrora!

god jul kramar fran oss de sma pepparkakorna

saknar er!


det har fotot ar taget fran Long beach igarkvall nar vi satt och at.

5 kommentarer:

Anonym sa...

God Jul på Er!! Underbara foton, man blir ju inte annat än avundsjuk..Sitter hemma å väntar på att brorsan me tjej ska dyka upp så vi kan börja öppna julklappar :) Har just kollat på Kalle Ankas jul :) Ätit mat hos mormor. Sen blir de glögg å spelkväll hos brorsan. INgen snö i sikte tyvärr.. Sköt om er Kram!!

Anonym sa...

Hej,

Det låter trevligt - en annorlunda jul, men säkert minnesrik! Fina bilder, man nästan ser att alla är släkt...

Nu har temparaturen börjat gå mot minus, men ingen snö i sikte!!

OBS! Säkert klokt att försöka beställa hotell på nästa anhalt i god tid på förhand. Ni kommer ju dit vid midnatt, så bra att vara beredd....

Ha bra

toffe/pappa

Anonym sa...

Hej!
Det låter som om ni hade en riktigt trevlig julafton. Vackra bilder har ni tagit, ser helt underbart ut!
Julafton här gick i traditionella tecken. Elli skickar pussar :)

Kram,

Anonym sa...

God jul från Stockholmstomtarna, vi försår att det är fantastiskt med turkosa vatten och vita stränder. Vi firar jul i stan med gran och konsert samt nyår i Roslagen utanför Norrtälje. Vi gillar gröna julen. Sköt om er !
Lissi o Wille

Anonym sa...

Kan vara helt god ide med tomteluvor i solgasset så bränner ni inte håret ! Hade 31 nya mail här i maskinen när jag kom till jobbet så fok tycks tro att jag är här på juldagen också ! Bäst att bara hoppa över de flesta ...

Hoppas färden till följande anhalt går bra - hälsar Mamis