torsdag, december 28, 2006

En evighet en kort sekund

Som ni redan vet sa bestamde vi oss for att spendera juafton pa phi-phi. Och en riktig julafton blev det! Kladkoden blev da snappet finare med en liten extra acessoar...tomteluvan! Vi bestamde oss att ata lite finare sa vi slog oss ner pa en seafood restaurang var man sjalv fick peka ut fisken man ville ata. For att notan inte skulle bli for hog nojde vi oss dock med en vanlig ol efter att vi tagit oss en titt pa vinlistan...For att forgylla var julmiddag, som redan bestod av danande julsanger och julpynt, borjade det plotsligt ett jattefint fyrverkeri. Pa restaurangerna dar alla satt och at for stunden blev det ett enda stort jubel blandat med aploder...haftigt!!.... men en lite annorlunda julafton.
Med runda julmagar strovade vi runt en stund for att se vad stallen hade att erbjuda...vi kom ganska snart fram till att det var svenska kottbullar och vodka....men det var inget som lockade oss for stunden sa flickorna gick matta och belatna hem och lade sig. :)

Nasta morgon var det tid for check-out fran hotellet. Klockan tva skulle vi sitta pa baten till Krabi. Det var en 3 timmars batresa som vi fick att ga snabbare med att sola, njuta av havsdoften och skrala till Carola och alla hennes basta godingar.

Val framme i Krabi borjade vi utreda hur vi skulle ta oss vidare over gransen till Malaisya, och till on Penang. Det visade sig att vi skulle ta bussen som gick klockan 11. Naja, tacka vet ja 711 eftersom det var vart kaffestalle de kommande 5 timmarna. Vi slog lager utanfor i en liten park var vi konstaterade att vi ar ganska latta att underhalla eftersom vi har traffade vara vanner: hunden: scooby-doo, skalbaggen; ISO R:ra och katten; skabbis, som gav oss ett gott skratt....Timmarna gick fort och snart satt vi pa bussen. Det ar billigast att aka lokalt men trangt eftersom man ar dubbelt storre och langre an medpassagerarna! (saaa humor syn!:)

Bussbyte blev det i Hat Yai dar vi hamnade vanta i 6 timmar pa ett cafe. Konstigt nog sussade vi gott pa ett par plaststolar. Man kande sig precis som laiskiainen i Ice Age nar han forsoker sova pa stenen.

Minibussen tog oss over gransen. Passkontrollen gick underligt smidigt fast vi hamnade springa ut och in med vart bagage bade vid den thailandska och den malaysiska gransen. Framme pa Penang och George Town var vi 4 timmar senare. Resan tog en evighet fast den kandes som en kort sekund!

Puss





penang

Inga kommentarer: