fredag, januari 12, 2007

Bali e bast!!!

Hej sotisar!

Ojda vi har inte hort av oss pa en tid markte vi idag! hupsis! Allt ar suverant har. Svetten rinner men livet ler!

Surfingen gar ganska bra...har flitigt gatt pa var pro-surf utbildning + att vi hyrde bredor pa egen hand for en hel dag i forrgar. Vi trodde forst att vi inte skulle klara av det eftersom det ar ganska skrammande att vara ute i vagorna pa egen hand. Men efter en stund borjade vi marka att man snappar snabbare upp saker om man bara orkar kampa pa sjalv. Och kampa gjorde vi! Malins arm gick ur led 3 ggr och Johannas armbage utstralar smarta!! Men tappert atervande vi till skolan idag och markte att snart kan de krona oss som pro-surfing-girls ;) HAHAHAAA!!!

Efter att ha spenderat en langre tid har pa Bali har vi konstaterat att detta ar ett underbart stalle. Husena ar sota och sirliga med djungelliknande tradgardar; blommor, palmer, buskar....Storsta inkomsten forkanar de pa turismen men stallet har anda behallit sin egna hemtrevliga atmosfar. Pa dagarna hander allting pa beachen. Langs med stranden star det surfbredor, frukstand och dryckesbarer i rad. Da talar vi inte om nagonting flashigt, alla har sin egen palm och sakerna de saljer star uppradade pa lador, korgar...Befolkningen har ar hur trevliga som helst och man ser pa dem att de mar bra och njuter av det de haller pa med. De spenderar storsta delen av dagarna utomhus, alla tycks sporta med nagon vattensport och de ater halsosamt. Stamningen ar alltid trevlig med manga lekfulla skratt och en fortgaende diskussion som inte tycks ha nagon skillnad med vem eller var den utspelas.

Igar bestamde vi oss dock for att utforska on lite narmare. Vi hyrde tillsammans med en en australiensisk kille vid namn Tao (han fungerade som chaufor hela dagen, inte en chans att vi skulle ha satt oss bakom ratten) en liten jeep som vi akte upp i bergen med for att forst ta oss en titt pa de vackra risfalten. Nasta stopp var den annu aktiva vulkanen, XXX??. Den var nastan 2000 meter hog. Nedanfor den lag en stor sko, som avspeglade vulkanen i sitt lugna vatten. Uuuu...Naturen ar tropisk och saaaaa vacker. Lokalbefolkningen tyckte dock att vi var det exotiska. :) Vi korde runt hela dagen och sag byar, skoar, floder, djur och njot allmant av omgivningen. Vagarna var raka pa kartan men i verkligheten var det nog nagot helt annat. Vi avslutade utflykten med att aka till stranden "Dreamland" (namnet sager allt) for att simma och se pa surfarna ute vid korallreven, vagorna dar var obeskrivlig stora. Resan tog oss 8 timmar, sa ni kan tanka er hur svettigt det var och hur omma vara bakdelar kandes.

Annars har dagarna for det mesta gatt ut pa tidigt morgonmal, sedan ner till stranden var man surfar, spelar beachvolley, ater en ananas eller tva och laser bok. Sedan ar det dags for solnedgang, dusch och middag. Kanske tittar pa en film, de spelar filmer pa de flasta restauranger och sedan krypa till sangs for att slockna pa tva sekunder. Okej, okej vi har ju nog festat nagra kvallar ocksa. :) Dansat till Bobben och Shakira :).

Med det sagt sa skall vi nu ga och ata en Gado-Gado!!( Light Indonesisk sallad, liiite bra juttu!!)

Sampai jumpa fran oss!!

Joey&Lin

bilder kommer upp imorgon, glomde kamerasladden pa rummet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heej på Er! Johanna maila just dig världens längsta mail :) Oj oj man blir ju bara mera avis hela tiden.. djungelsafari med en aussie kille låter ju inte helt fel :) BIlder vill vi se, ni e säkert som små pepparkakor redan. Men men sköt om er. Kram

Anonym sa...

Hej,

Det låter förfärligt ansträngande...!

Här har det äntligen blivit så mycket vinter att termometern visar på minus (-3) men ingen snö.

Är det surfing eller vindsurfing Ni ägnar er åt; det har blivit litet oklart? Hur är det med fortsättningen och planerna för nästa ö?

Ha bra och hälsningar från Åbo....

p-a t-e

Anonym sa...

Hej per prutt och fis fjalar!
Ja nu är det ju så trevligt när det blåser och snöar och är kallt och halt. Skulle inte alls villa vara på Bali.....kakka! Ni ser så bruna och fräscha ut!! ; ) Malin du kommer att vara brunare än mig på bröllopet dom kanske tror att jag skaffat en brudfrämma från bali!! Era äventyr låter så spännande jag vill också!!! Saknar dig stumpan jätte mycket och hoppas att armen mår bra och framförallt du!!! Idag och imorgon är det häämessut, synd att du inte kan komma med men vi informerar med Milla om allt spännande vi hittat.Love you" Sköt om varandra

Anonym sa...

Hej!

Det hann ju gå så pass många dagar sedan förra inlägget att jag nästa hann bli orolig... :) Det har ju blivit små idrottsmän av er, låter svårt men säkert super roligt men surfing!

Här är snö nu som ni säkert hört redan. Men det går nog inte ännu att skida och nästa vecka så skall det väl smälta igen. Annars är här allt som förr.

Ta det försiktigt i vågorna!

Kram från oss och puss från Elli!