lördag, januari 20, 2007

G'day Byron Bay

Jahaps. Nu ar vi da alltsa i Australien. 4de dagen haller just pa att ta slut. Liite konstigt. Har liksom inte riktigt fattat det annu. Men manne vi inte gor det sa smaningom :)!
Igar (lordag) i Sydney borjade vi dagen med att boka ett hostell i Byron Bay och kopte ett busspass at oss. Sa dit for de pengarna och flickorna tyckte de inte kunde gora nagot annat an ata morotter och dricka juice i Hyde Park resten av dagen, sa de gjorde det..hela dagen. Sparkampanj indeed! Men det var riktigt trevligt att sitta dar och se pa manniskor. Hett var det ocksa!

Bussen gick 21.45, sa vi hade god tid pa oss att stona och stanka med rinkorna genom halva Sydney for att ta oss till bussstationen. Val dar satt vi oss pa ett cafe for att pusta ut.
Alltsa varlden ar verkligen liten insag vi da vi plotsligt i Australien, mitt i Sydney, mitt i allt virrvarr stoter pa Johannas gamla klasskompis Fredrik!! :) lustigt! Det var sa kiva att sitta och catcha upp allting som hant och tiden tills bussen gick, gick fort.
Tack Fredrik for att du var en angel och raddade var dag med att bjuda oss pa en megahamppare efter att du sett oss skrapa ihop vara sista slantar till den minsta "hampparen" pa Hungry Jack's. Aldrig har en mat smakat battre :) Tusen tack!


Bussresan gick riktigt bra! Som ni ser pa kartan (JO VI VET ATT DEN E UPP OCH NER....!) sa akte vi buss ganska sa lange. Vi sussade sott igenom resan och val framme i Koffens hamn (Coffs Harbour) kl 6.30 tog vi ocksa en tupplur pa grasmattan utanfor ett hotell som inte annu hade oppnat.
Vi fick ha vara saker dar over dagen, vilket var skont for det var en superlang promenad ner till havet fran bycentrumet. Vi talar flera kilometer..om det var nan som trodde att vi annars
bara e lata :)..
Dagen spenderade vi med att spatsera(som bilden visar) runt i gasthamnen, se pa batar, ata glass, smaka pa lokal fisk och vandra upp till on ???bird island som lag precis utanfor. Dar satt vi sedan i nagra timmar pa klipporna och holl utkik efter delfiner och valar. Vi tror att vi sag skuggan av en delfin och valarna hade tydligen flyttat till antarktis (or so they said..)... Perus nyborjartur! Men en massa underliga faglar sag vi nog..bland annat nagonting som vi trodde var en pelikan men vi ar inte riktigt sakra..hihihi :)

Segelbaten pa bilden var till salu och vi lekte med tanken att kopa den, for att den var sa fruktansvart sot, och segla upp for kusten..Dessutom skulle den platsa ganska bra pa hangoregattan nasta sommar..:)


De hade just fangat fisken som de salde. Jattemysig fiskmarknad.
Johannas forsok till att fa ett "Grattis pa fodelsedagen mamma" foto taget uppe pa toppen till ??bird island. Det lyckades nog fast det blaste friskt! Grattis grattis an en gang!

Eftersom det blev lite trakigt i langden att stirra ut over ett tomt hav sa satt vi pa klipporna och filosoferade over livet istallet. :) och markte att Aussisolen ar ganska sa stark...

Kl 16.45 fortsatte vi bussresan norrut. Det tog cirkus 4 timmar till Byron Bay och det var kiva att aka buss nar det var ljust ute (for en gangs skull). Lyssnade pa musik och satt och sag varierande landskap glida forbi. En massa kossor och hastar.
Byron Bay ligger nedanfor Brisbane. Vid gransen till Queensland. Coffs Harbour ligger ett stycke under. Jeps, det ar vi som ritat palmen och valen. Men valarna hade ju flyttat till antarkitis sa var karta ar lite missvisande..

Hit till byranska viken kom vi alltsa igarkvall och det enda vi gjorde var att vi checkade in pa vart hostell och gick och sova. Idag vaknade vi tidigt for att ga ut och fa oss en titt pa stallet. Jattemysigt! Hippiefiilis blandat med surfmeininki. Man far sjalv valja...hmmm? ;)
Vi har testat stranden, fin sand, havet ar kallt men rent, solen het, atit en supergod lokalkebab, gatt forbi alla butiker med ogona fast, sitter nu pa ett internetcafe och efter detta ar allt mojligt...vi har alltsa ingen aning om hur vi ska spendera kvallen....

Har ska vi stanna till lordag, tills det skall vi komma pa en fortsattning..golden coast..:) :) :) :) :)

Ja just ja, josses amalia sa mycket svenskar har finns!

Ha det bra!

Kram kram och puss puss at er alla fran oss

Joey&lin

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena brudar!! Vilka mysiga bilder, man blir ju inte lite avis nu såhär då de e minus 8 grader här!! De lova -15 till i morron..brrr vintern är här :) Igår va de först lite shopping på stan å sen på kvällen rättlugnt pokerturnering hos Heidi å Ras. Ida fixa på inbjudningskorten å en pumptimme..Annars som vanligt här. Sköt om er. Krma

Anonym sa...

Födelsedagen är firad. Det var nästan hundra personer på Rachels mottagning på Arken - alla från miljöministern och ÅA-rektorn till Alva och Jonathan. Riktigt trevligt. - En professor undrade nog över att man far jorden runt mitt i studierna...

Sofias italienska kompisar tillredde tidigare på dagen pastalunch. Riktigt gott.

Bra att Ni studerar valar också och inte bara solar. (akta Er för att få för mycket) Finns det inte annat också att se och lära sig i Australien?

Ha bra

t-e p-a

Anonym sa...

Hej på er båda!
Malin jag var till eurokangas och tittade på tyger eftersom mamma skulle köpa åt sig till bröllopet..hittade helt underbara tyger och mönster för inte en så stor slant!! Ringde Milla och hon var helt med på idisen att köpa tyg och föra till tant Fri och sys. Fråga mamma och hon tar ca. 50 ege för att sy so that´s not much. Då får man precis den modellen man vill ha och det blir mycket billigare än att köpa från butiken, dessutom så då kan ni ju ha samma tyg eller då sen guld eller gammelrosa....typ jag e lite innoissaan..ups... vi tänkte i alla fall fara med camilla och titta till eurokangas. Jag kan fotografera tyg och på någo vis skicka dem på mailen om du vill? Tog en remsa av det tyg jag tyckte skulle passa perfekt. Det var en skön färg att sätta ögonen på må jag säga...hoohho. Maila vad du tycker.... Hur är Australien? Har ni träffat på någo snärtiga surf duuds? Fast se men inte röra..; ) Pusun!! Hälsningar den galna bruden

Anonym sa...

Hemma igen, skööönt. Jag begriper inte hur ni står ut med värmen så länge.
Allt har gått bra med Elli. Svansföringen var fantastisk då matte kom hem.

Nu har vi fått vinter, -12 C just nu och några cm snö.

Tur att ni märker då kartan är upp och ner, ni kommer att hitta hela jorden runt.

h. y o. m

Anonym sa...

Hemma igen, skööönt. Jag begriper inte hur ni står ut med värmen så länge.
Allt har gått bra med Elli. Svansföringen var fantastisk då matte kom hem.

Nu har vi fått vinter, -12 C just nu och några cm snö.

Tur att ni märker då kartan är upp och ner, ni kommer att hitta hela jorden runt.

h. y o. m

Anonym sa...

Tjena brudarna! ;)
Gud så mysiga bilder ni har lagt ut! Jag blir helt galen när jag kollar på dem :D Hehe! Jag tyckte allra mest om valen och palmerna och kartan som var upp-och-ner! HIHI!

Sköt om er och ha det jätte perfekt!

PUSSAR OCH KRAMAR!