lördag, februari 24, 2007

Kulturdos - koraller & koalan

tjabba.

Vi ar i Cairns och solen skiner. :) Hahaa, vada cyklon och regn?? Kom hit i torsdags efter att igen en gang spenderat en natt pa bussen. Men den har gangen var det den sista for nu har vi natt vart nordligaste mal har i Aussina. Tiden gar sa otroligt fort och snart har vi bara 8 dagar kvar har down under. Sorligt men sant. Okej men nu skall vi inte deppa utan ta ut allt av den sista tiden!

Efter Withsundayseglingen spenderade vi nagra underbara dagar i Airlie. Verkligen ett schysst stalle. Vi digga massor, aven om det regnade sa gott som hela tiden :). Men utestallen som cafeer och hemtrevliga pubar fyllda av andra manniskor som gomde sig for regnet fanns det gott om. Och sa mama africas forstas! ;)

Forsta dagen i Cairns gick at till att aterhamta sig. Sag hela 6 timmar av dagsljuset. Annars var det tva tosar som sussade sott.

Nasta morgon var det tidig vackning, 6.oo. Upp och ut till barriarrevet! Vi snorklade pa tva olika stallen var revet var olikt varandra. Vi bongade fina och farggranna fiskar i alla storlekar, fick foto simmandes med en jatteskolpadda (otroligt gullig!!) och till var stora lycka HITTADE VI NEMO!! Han var sa liten. Men lever nufortiden lyckligt tillsammans med far och sin nya flickvan, Neme, nere i korallerna! Annars sa sken solen och det var saa fint och vackert. Hela trippen tog about 8 timmar och vi fick antligen lite mera sol. Solbrannan har namligen sakta men sakert borja forsvinna...aussisolen bara bleker har vi hort. Och det stammer.. :)

Kvallen spenderade vi med att ata gott och se det abosolut sista avsnittet av O.C.!...Spannande!...Maste medges att flickorna satt hand i hand med tarar i ogonen de sista minuterna. Sa nastalgiskt underbart. Nan som vill veta hur det slutade...? ;)

Nasta dag hade vi ett problem att losa. Hur hitta vagen ner tillbaka till Coolangatta? Satt hela dagen framfor datorn och grublade over vad som skulle kunna vara det billigaste alternativet, roadtrip med nagra svenska polare, allas var van bussen ellef flyg. Till slut kom vi anda fram till att det lonar sig att flyga till Brisbane och hoppa pa taget dar som tar oss till Cooly. Anlander den 26.2.2007 klockan 11.00 i Cooly for att vara precis.

Fran sota saker till annu mera sota saker sa har vi idag besokt "Cairns tropical ZOO". Vi har matat kengurun, klappat en wombat och kramat koalon. Saaaa sota!!! Men ocksa sett krokodiler, ormar (av alla de slag) , odlor och faglar. Lite radda var vi nog nar vi fick halla i en mini-krokodil..iiik! :) Och ni skulle inte ha velat se Joey inne i ormhuset. Hennes min var sakert minst lika skrammande for ormarna som ormarnas sniikiga miner for oss. :) Pssssss! Tjapling!
Men roligt var det. Kande oss som barn panytt nar vi skuttade mellan inhangnaderna. :)

Nar vi anlande tillbaka in till stan var det Woolworths-dags. Det gamla vanliga stod pa matlistan, tomatsoppa med tonfisk. Mums. Men under var langa vantan i kassakon upptackte vi att vi var omringade av TIM-TAMS! ( Kort beskrivning: chokladkex med mjuk chokladmitt, chokladkex och chokladtopping!!Mahtaviiii!! ) Paret framfor oss pantade pa minst 5 paket, familjen bakom oss hade minst 20st, ALLA I VAR NARHET KOPTE TIM-TAMS!! Vara kvinnliga instinkter ryckte in och snabba som blixten hade vi spottat en ENORM pyramid av tim-tams pa rea!...Snart stod vi ocksa nojda och glada med varsitt paket i handen. :)

Nu vara vanner sitter vi har. ( Halva tim-tam paketet kvar ). Och forsoker underhalla er med var absurda vardag. Senare skall vi hem och packa for att just hinna rora vara sangar foran vackarklockan ringer 03.30am. Slapa med oss vart pick och pack och foran vi vet ordet av befinner vi oss Coolangatta. Med en veckas surftavlingar och happenings framfor oss....Kelly Slater lader, medan Coolys egen kille Mick Fannings ligger pa tredje plats och Andy Irons pa andra plats. Spannande som bara vad! :)
Om ni vill veta mera sa kolla in www.aspworldtour.com

Men gullungar nu skall vi ga och ata Sushi och sedan ta itu med vart kvallsprogram.

Forsokte lagga upp bilder men det lyckades inte :( sa vi far ta det imorgon istallet!

Saknar er alltid!! Kramisar!

Joey&Lin

3 kommentarer:

Anonym sa...

hey babes!

u r having a wicked time!? even thought i cant understand a word..hahaha. enjoy the competitions and hopefully u'll get to try out the surf at snappers as well! see ya on thursday on the quicksilver release! x

Teo

Anonym sa...

Tjena brudar. ojdå ni börjar få inlägg av australienar nu oxå :) Kul har ni som vanligt, sommar och sol och chilla på stranden inte helt fel. Jag tror inte ett dugg på att er solbränna skulle va påväg bort, ni ser säkert ut som små pepparkakor ännu :) Sthlm i helgen så nu är man bankrutt, köpte typ halva Gina Trico affären å lite av MQ affären..;) Trist väder här, förkyld ännu..Men tänkt ta mig på gym idag. Måst ju va lite ivrig nu då d bara e 2 mån kvar tills klänningen ska sys om! *gulp* Annars bra. Miss ya. Kram

Anonym sa...

Hej!

Ni tyx ha allt bra! Här har inte hänt något extra jag kan komma på. Väntar på nästa inlägg :)

Kram, Malena