söndag, februari 18, 2007

OU NOU, watch out for the dingo's!!


Happy valentine!! Vi tycker om er!

Kort sammanfattning: tva natter i ett talt i osregn, 12 timmar somn pa hostellet i rainbow beach, 17 h nattbuss, tva natter ute pa dack i osregn, seglingsefterfest till in pa smatimmarna igar....DET kara vanner, tar musten ur en!!! men oj oj oj sa kul det har varit!! Happy days! :)

Vi ar nu i Airlie, och vi diggar det har stallet sa mycket!! Paminner lite om Bali. Aven om det regnar. Vi har andrat var tidtabell och kommer att stanna har till onsdagen och sedan ta nattbussen upp till Cairns. Snorklingen ut till barriar revet gor vi pa fredagen.

Fraser island

Fraser var en upplevelse!! Nar vi kom till Rainbow Beach pa lordagen blev vi indelade i grupper pa typ 12 personer och fick massor med info om hur det hela skulle ga till. Massor med info!! Varsta forelasningen med powerpoint och stuff! Allt ifran hur man skulle kora jeepen, tvatta sin disk med sand och havsvatten till att hur undvika att bli attackerad av Dingos!


Var grupp bestod av 10 tjejer och en kille. 4 israeler, 3 britter, 2 tyskar och Team Finland saklart! En salig blandning personligheter som skulle spendera 3 dagar 24/7 tillsammans! :) ??? Men bra gick det :)!

Lordag kvall gick vi och sova tidigt for det var avfard redan klockan 7 nasta morgon. Fore vi kunde starta maste all utrustning gas igenom och packas uppe pa taket pa jeepen. Massor med stuff! Sedan en snabb bilskola om hur man kor en fyrahjulsdriven jattejeep och sa bar det av. Killen som guidade oss var en speciell prick man aldrig glommer! Good times, hey! yo yo dingo go home!

Forst akte vi farja over till Fraser Island. Gissa vem som saklart fastnade i sanden genast vi rorde stranden :), var bil saklart. Sa det var bara att hoppa ur bilen och skuffa!


Det var helt obeskrivligt tufft att kora langs med beachen. Det ar enda sattet att ta sig fram pa on och sa maste tidsvattnet hela tiden tas i beaktande nar man planerar vart man ska! Sa finns det bara nagra stallen att tanka pa med is till kylboxarna och fylla pa vatten (och kopa glass :)!!
Forsta dagen var det en total soppa med 11 stycken asikter om hur vi skulle kora, vart osv. Men ganska snart kom vi alla overens och forstod hur det hela fungerade. Vissa ganger funderade man ju nog hur de later alla aka ut dit och deal med ett sadant ansvar. Skulle aldrig fungera hemma!
Vi underholl oss i bilen med att den som korde skulle kora over jattelika Jellyn som skjolts upp pa stranden. Man fick 10 poang for hoger hjul, 20 for vanster hjul. Beroende pa splash + ljud fick man olika poang. Lite vriden sysselsattning.....
Forst korde vi till en stor sjo som heter Lake Mckenzie (stavning??), helt underbart!!! nastan som hemma forutom att sanden var kritvit och vattnet kristallklart! Stekhett var det ocksa, och sandigt!! :) Efter att vi atit lunch fortsatte vi till stallet vi skulle overnatta pa. Det lag precis vid ett jattelikt vrak. Vi hade kommit overens med de andra bilarna att alla skulle kora till samma stalle sa det blev ett ganska sa stort camping lager, fiilis! :)! Good times vid lagerelden! Sedann sa borjade det regna och aska sa det var bara att krypa i osvsacken och forsoka sova! Smakprov pa ovadret som harjat uppe i Cairns...

Nasta dag vaknade vi redan halv sex. Gar inte att sova langre langre nar solen sken pa taltet. Svettigt! Sa bar det av i bil abaket upp till Indian Head. Dar vandrade vi upp till toppen pa klippan for att se en massa hajar och stora fiskar som simmade nedanfor. Beautiful! En skoldpadda sag vi ocksa nar den kom upp till ytan for att fa luft. Sotis!


Nasta stopp var en back, Eli Creek som borjade uppe i regnskogen och rann ut i havet. Vi vandrade upp till borjan av den och sedan i den ner tillbaka. Harligt! Vi det har laget borjade stora morka moln torna upp sig runt omkring och askan mullra sa vi fick ata lunch i bilen nar regnet oste ner. Not again!!

Sedan slog vi lager med de andra och lagade en goood middag! Joey's kitchen stod for underhallningen! Kan ni fatta att vi tva ensamma tillredde en chicken sweet&sour sas med ris pa en lite gasplatta for 11 personer! Saa gott och inte ett enda sandkorn:)! Liite scoutfiilis! En av de andra grupperna hade lyckats med att blanda cooking oil med washing liquid (hhallaa, las pa flaskan) och at biffar som smaka fairy. Humor med det var att ingen vaga saga att de smaka lite speciellt..det kom fram fort nasta dag nar de skulle diska.

Men kvallen tog inte slut dar inte..Vi hade hur mysigt och roligt som helst, spelade spel och lyssnade pa musik. Visste ni att det finns mljontals fler stjarnor har an hemma. Galet. Och att man i vattenbrynet kan grava fram skinande sandkorn. De var neongrona och saa fina. Dar har vi sen krupit omkring och forsokt fanga nagra i morkret! :) Runt omkring oss sag man blixtar och sa blaste det hardare och hardare! Vid tolvtiden borjade det ooosregna. Gomde oss forst under en pressu, men regnet bara okade. Vi hade liite otur med vart talt. Nar vi nadde det var allting redan helt dyblott inne. Vi det har laget askade det och dundrade det overallt omkring oss och ovanfor oss!! Se framfor er tva vettskramda flickor som inte vet vad de ska ta sig till..Ihopkrupna holl vi varandras hander och forsokte sova!! Slumrade till for en sekund och nasta vaknade vi till att det regna inne i taltet!!! Sprang till bilen och sov dar ovanpa allt stuff! Forsokte byta till torra klader med hjalp av ljuset av blixtarna...Sedan somnade vi nog men usch vilken upplevelse. De andra hade inte fatt en droppe pa sig!

Vi sag tva dingon. wooop!
Sista dagen pa Fraser besokte vi en sjo som lag inne i en regnskog. Jattefint! Sedan bar det av hemat. Trotta och belatna gick vi tidigt till sangs den kvallen.

Traffat sa harliga manniskor, bla en av israelerna, Hammi, akte med oss upp till Airlie beach och vi tre har haft sa kiva!
Withsunday islands

Det blev lite strul med bussen fran Rainbow Beach. Vi rymdes inte med pa nasta fran Hervey bay sa vi hamnade spendera 7 timmar dar. I regnet. Men alla hjartansdagen till ara sa gick vi pa bio, Deja vu (vard att se). I Coolangatta var vi ocksa pa bio, The pursuit of happyness, sa galet bra!! kalla karar!
Nar vi kom till Airlie var det bara att stiga pa segelbaten, katamaranen! Vi var 30 stycken och ett supergang med blandade nationaliteter. Mest engelsman dock, som stod for underhallningen tillsammans med de 3 skepparna.



Forsta dagen seglade vi i 3 timmar typ och overnattade i en lagun. :) Vi kom fram till att det var precis som att vara hemma och segla i skargarden. En massa oar och barrskog. Hojdskillnaderna ar dock inte samma.
Vi har alltsa legat ute pa dack i solen och njutit i 3 dagar, vad ar inte battre an det. Besokt en vit strand, snorklat pa 5 olika stallen. sett hajar, stora fiskar, skolpaddor och delfiner! Och sa hitta vi Nemo. Maten var god och festen bra. Regnet kunde vi inte undvika, kommit skurar nu och da. Forsta natten oste det ner sa mycket att alla maste sova nere under dack. Andra morgonen var det sa fint att vakna uppe pa dack och det forsta man sag var allt det vackra runt omkring oss. Beautiful!

Igar nar vi kom iland checkade vi in pa hostellet. Sedand traffade vi Hammi och de svenska tjejerna vi hangde med i Byron bay. Pa kvallen var det dags for BBQ med hela batganget och sedan slog vi klackarna i taket pa mama africa! :) Good times, hey!
Gissa vad det gor idag?? Regnar saklart! Vi har sett pa tv och lagat pad thai at oss. Blev dyblota nar vi sprang de fa metrarna till internetstallet. Det ser ut att klarna upp sa vi ska ta och avsluta har och ga till lagunen. Det ar en stor simmbassang som ligger precis vid havet. Man far ju inte alls simma i havet utan stinger suits pa sa darfor har de byggt en sadan..Mysigt!

Om du annu laser sa matte du ha det trakigt :)..josses vad langt det blev och da har vi inte ens berattat halften av allt som hant. :)

Den dar glomska sidan av oss lamna kamerasladden pa rummet och den lata orkar inte ga efter den. Sa be patient, det kommer bilder i sinom tid. Speciellt den bilden vi tagit pa oss i taltet nar vi var livradda och dyblota ar ett maste att se. wooop!
Hoppas ni alla har det bra!
Joey och Lin
xoxoxoxoxoxox

7 kommentarer:

Anonym sa...

Sände just en kommentar, men den verkar att ha försvunnit. Ha bra....
t-e p-a

Anonym sa...

Tjena! Halsningar från Danmark! Vitsit vilket aventyr ni har haft!! Låter ju dock inte så kul med allt regn!! Tur att ni klarade er helskinnade! Ha det super!

Anonym sa...

by the way det va jag...Nette

Anonym sa...

Hej flickor!
Det e jätteroligt att följa med era äventyr!!! Å låter lite bekant. Synd med vädret, men det blir ju lite mer spännande då. Skeppet fanns tydligen kvar på Fraser, jag kommer ihåg att de sa att det måste tas bort för det var så rostigt å förorenade vattnet osv... Det var nog fina ställen. Var ni till Lake wabby? Vår jeep hade nån "rull iver" å vi rullade i alla sandhögar; Lake wabby, indian head osv... Å spökhistorier å "totuus tai tehtävä" vid lägereldarna... å
nån kastade spindlar in i vårt tält, jeee. Efter det va det roligt att tillsammans gå å bajsa i mörknet med spaden :)
Roligt att ni ändå hade fint väder på seglingen, kommer ihåg vårt oväder å svettstank då alla sku sova under däck => gick inte, utan sov på däck med regnkläder.
Poolen i Airlie ja :), träffade Lasse där (hade sett honom kvällen före), han tyckte nog inte om mig då ännu för jag var vid poolen med Linda som jag reste med och 5 snygga norrmän... så akta er, man vet aldrig om ni också hittar er "the one" där...
Trevlig fortsättning på ert äventyr!!!

Anonym sa...

Nytt försök:

Det låter häftigt. Kanske Ni kan ta det litet lugnare en stund...

Sofia har firat födelsedag i Helsingfors i dagarna två. Före det var hon på Abikryssning från Helsingfors.

I går var det Kårens årsfest, där flera frågade efter Johanna och undrade hur långt Ni kommit. - Det kunde vara skäl kanske att göra propaganda för bloggen och hur man hittar den.

Anniina (Pirttimaa) berättade att hon fått vändagshälsning. Hon deltog f.ö. tillsammans med bl.a. mig i en diskussion om högskolepolitik senaste måndag på Arken.

Här har de lovat att det blir kallare igen cirka - 10 på måndagen. Men våren närmar sig. Det har blivit klart ljusare. Björn och Marita har varit på landet i dag.

Ha bra, sköt om Er.

t-e p-a

Anonym sa...

Hej busungar! vilket äventyr ni har på gång, sova i tält i ösregn å va rädda för dingon..tacka vet ja varma sköna sängen i åbo och -10 *ljuger så ja blir blå* Helgen var lugn, förkyld än *morr* På torsda åker vi till sthlm!!Jej! Toffe har ju sportlov å ja e ledig freda, då blir de shopping :) Annars inget speciellt här..jobbar å tränar som vanligt. Förra helgen va de bröllop i Vasa, så fint dom gifte sig ute på isen, hade byggt ett altare av is å snö..sen hade dom islyktor som lyste upp allt. När ska du komma hem J, miss you!! Bröllopsplanerna under kontroll, fixat hemsida å allt, kan maila dig adressen. Nu ska ja gå å sova å sluta babbla en massa..Sköt om er! Kram

Anonym sa...

Tjenare!

Häftigt äventyr ni har haft :) Påminner mig om sommarlägren på Rövass förr, för där var det också alltid blött i tälten! Fast inte är ju förstås något att jämföra med vad ni har gjort!
Börjar längta till semestern, det är inte så länge kvar nu mera, kommer ni att hinna till Dominikaska till slutet av mars? Vi hoppas på det :)

Kramar,
Malena och Niklas