torsdag, december 28, 2006

Kultur och 40 graders hetta

Hejps!

Har i George Town har vi nu sovit tva natter. Pa tisdagen nar vi anlande tog vi in pa ett hotell, Love Lane Inn. Jepp, nattetid kan man stota pa sota shemales i andan av gatan.

Programmet pa tisdagkvall bestod av lite rundvandring och sedan hoppade vi pa en buss som skulle fora oss norrut...men bussen bussen gick soder, passligt utanfor ett kopcentrum..hmmm :) Vi rakade hitta nagra sale-butiker och fyndade lite smatt och gott.

Nasta dag gjorde vi ett nytt forsok med bussen och tog oss till Batu Ferringhi, lyxhotellenas och strandernas paradis...eller atminstone var det det nar Johannas familj besokte on for 7 ar sedan. Det som da var ett turkost hav var nu en grumlig soppa och stranden smockad av olika vattensporter. I ett skede raknade vi upp till 17 vattenskotrar, 3 leijan (alltsa efter motorbat) och 2 kanoter. Inga barn, eller vi, kunde simma i vattnet pa grund av detta. :( blaaa och usch!
Eftersom vi inte kunde simma i havet gick vi in pa lyxhotellets poolomrade var vi demonstrativt lade ner oss pa varsin solstol. :) Det gick alltsa ingen nod pa oss resten av dagen. Kande oss som prinsessor :)....fast vi var ganska schabbiga.

Nar solen gick ner var det dags for middag pa en jatte mysig restaurang. Efter det strovade vi omkring pa nightmarket och slipade pa vara prutningstalanger.

Idag, torsdag, vaknade vi tidigt och tog bussen till Botanical Garden som ligger uppe i bergen. Det var otroligt fint och dofterna var underbara. Vi hade sett framemot att bada vid ett vattenfall men det var stangt pga att det omkommit barn dar nyligen. Sedan tog vi bussen upp till Batu, gick in pa vart Holiday Inn och lade oss pa vara solstolar. :)

Hettan har ar nagot helt annat an i Thailand! Det har varit upp till 40 grader dehar dagarna. Svettigt alltsa!!

I Krabi traffade vi pa tva danska tjejer som rekommenderade hotellet for oss och dessutom pastod att det inte finns ett daligt malaysiskt kok, och det stammer verkligen. Maten ar sa otroligt god!

Ja och sen mast vi papeka att det lattaste sattet att kommunicera med lokalbefolkningen ar att tala engelska som Borat! :)

Nu skall vi satta oss pa 23.30 bussen som tar oss till Kuala Lumpur. Dar ska vi spendera hela fredagen for att sedan ta oss vidare till Singapore och flyget till Bali! :) Jej!

Puss och Kram

j&l

ps. pa grund av ett jordskalv i Taiwan fungerar inte Internet i Asien som det ska. Vi kan tex inte anvanda vara mailadresser just nu. Ingen aning om nar vi kan gora det igen, sa om det ar nagot skicka textare!
Vi forsoker lagga upp alla bilder vi tagit hittills pa Bali..

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Njut av värmen, här är -1, slask lovas till nyåret. Har ni skaffat solhattar frågar mamma? Elli hälsar och begär ut.
H Pappa

Anonym sa...

Hej,

Här har man just berättat att detta har varit den varmaste december sedan man började föra statsitik, över + 3 grader.

Där verkar ännu varmare.

Gick in på Quantas hemsidor. Den berättar ingenting annat än Er tidtabell den 30.12. - Ta Er i tid till fältet i Singapore - och kom ihåg de strikta kontrollerna på väg in och ut!!

Sköt om Er.

p-a

Anonym sa...

Hej pepparkakor! Nu har jag tagit mig ett bloggvarv.. (sarrekatri, svengina + ni) Jag har kört bord från en österbottnisk dansbana idag till UF-lokalen där vi ska fira nyår. Här hemma hos mig har vi snö nu igen. Igår julreade jag lite men den har inte riktigt kommit igång än. mest 20%.. jag hade varit relativt snäll av julklapparna att döma och släkten har besökts som vanligt. på nyårsdagen firar m&p 30 år som gifta. håhå. nä, jag har inte mycket att berätta egentligen. tassar runt här hemma och sköter småbarn emellanåt. sjunger julvisor.. sov gott!

Anonym sa...

Hej tjejer. Ser att ni är vid liv börja lite undra då ni inte synts till på ett tag.. Ja som sagt befinner mig nu i samma stad som Anna S å där är de minus 5 ida å vi har 2 cm snö typ :) Ha just varit ute å gått i skogen en timme såå härligt å frisk luft jämfört me Åbo luften..Ikväll ska vi ti KOkkola på lite shopping å hälsa på T:s kusiner där, hela gänget vi e ju rätt många här typ 8 st :) Julen har gått bra, juldan var de fest i vasa å sen har vi nu mest slöat..kollat tv, spelat spel, umgåtts å haft de bra. Lite avundsjuk på er nog som får va på såna underbara ställen.. Tänkte maila dig ida Joey men läste sen att din mail inte fungerar så tar de efter Nyår iställe då kanske de hänt nå mera eftersom vi ska ut i Åbo först på Eppus 30 års kalas å sen blir de väl Börs.. I´ll keep my eyes open :) Nä nu blev dehär ett långt inlägg... SKöt om er!! Kram

Anonym sa...

Njut av värmen - håller själv på att frysa ihjäl här hemma, men det beror väl mest på att man vant sig vid varmare väder. =) Skoj att läsa vad ni sysslar med - ännu har det ju varit på synnerligen välbekanta ställen. Men det ändrar ju snart. Ha det gött!