onsdag, april 18, 2007

One love, One heart


Yeah mon!

En stoor groon skylt motte oss pa flyfaltet i Kingston "Welcome to Jamaica, Jamaica no problem"..just sa..men visumproblem fick vi. De hade namligen infort visum den 2 februari och det visste inte vi om. Sa efter springande hit och dit i tva timmar mellan olika tullman fick vi visum. Pa grund av World cupen i cricket sa maste vi paya dubbelt upp (100 us dollar) var for det, argh. Och vi som inte ens ar intresserade av sporten!

Nasta problem var att de inte ville slappa oss ut fran flygfaltet utan att veta var vi skulle bo. Sa det och transport maste vi fixa dar fore vi antligen fick ta vart pick och pack och stega ut. Pust.
Kingston ville vi inte stanna i efter alla tips vi fatt langs med resan om att det ar lite for oroligt, sa det blev Negril.

Efter allt resande, 5 timmar taxi fran cabarete till santo domingo, flyg till miami, en laang vantan pa 5 timmar pa miami flygfalt pa grund av att jamaicanerna tar allt i sinom tid och det flyget var forsenat, sa var det skont att satta sig i taxin for en gratis sightseeing genom hela on. Landskapet mellan Kingston i ost och Negril i vast var ljuvligt. Vi akte genom 6 regioner (Jamaica ar uppdelat i 14 st), genom en massa sma byar, farggranna hus, djungelskogar, over hoga berg.

Val framme i Negril var det redan morkt och vi blev visade till var lilla stuga (las: lekstuga) pa stranden. Vi bokstavligen stupade i sang den kvallen.

Negril ar inte sa stort och det ar inte hogsasong just nu sa ganska sa tyst (jamfort med vad vi har hort att det kan vara). Nar vi vandrat in till centrumet langs med den milslanga stranden kanns det ibland nastan skont att stota pa en annan vasterlanning. Jamaicanerna ar vanliga och glada men ibland lite for pratglada och nargangna.
Spraket deras ar en salig blandning av engelska och deras eget sprak.Och faktum ar att PRECIS alla ser ut som den sterotypa bob marley vi vet om. De alskar musik och man hor reggae precis overallt, spelas det inte fran skivan sa sjungs det och dansas dar till. Levnadsstandarden ar inte hog...men manniskorna ar. ;) Just like that, yeah mon!

Verkar finnas mycket aktiviteter har som vi ska ta itu med imorgon. Ingen surf dock, men vindsurf joo. Det finns bara ett internetstalle har och detta i ett skjul. Nu ska vi tassa tillbaka till var hydda och njuta av solnedgangen.

Puss och kram

J&L

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Nu har kommentar-raden kommit tillbaka. Saknades emellan!

Bra att Ni klarat myndigheter och formaliteter. Här har varit ovanligt varmt och vackert men nu utlovas kanske t.o.m. snö!

Ny regering utses i morgon.

Ha bra.

t-e p-a

Anonym sa...

Hejsan!

Usch då, lät lite jobbigt det där med en massa trassel på flygfältet, tur klarade ni det!

Jamaica verkar vackert, njut av ert sista resmål!

Kram, Malena

Anonym sa...

Hej tjejer

Ja ja jag e inte allt nå avundsjuk..vilka ljuvliga bilder!! Vill oxå..
Tycker de börjar bli dax för er att komma hem nu :)
Tj måst ju uppdatera dig me alla planer! Tänk nu är de bara 77 dagar kvar, iiik :)
Sköt om er och njuuut
Kram

Anonym sa...

Kram från mamis ! Sofia har kommit in på prepkurs till rättsnotarie och skall börja på måndag. Den här veckan snurrar hon på mellan Åbo o Hfrs. Kyligt väder så ,man får ha strumpisarna på ännu och handskar på morgonen. skall på Hjortens bolagsstämma idag och före det en tur till BioCity. Sköt om din blessyr och visa den någon medical om det behövs. M.

Anonym sa...

moi! tajusin juuri että tehän ootte kohta jo täällä kotona..! vaikka omasta kokemuksesta voin arvata että olis paljon siistimpää jäädä vaan reissuun kuin palata tänne ja arkeen,, mutta positiivisesti ajateltuna, täällä on kuitenkin kohta kesä ja kaikkea kivaa tapahtuu:)! ja sit syksyllä voi taas ottaa lennot jonnekin lämpimään:) ikävä malinia..! ehkä me nyt kesällä oltais samaan aikaan suomessa että ehtis tän vuoden tauon jälkeen nähdä.. pitäkää huolta ja tositosi kivaa, oon edelleen aika kade teidän kuvista..:) kram, anu